Zoeken

5 Tips voor een ontspannen fotoshoot

Bijgewerkt: 10 sep 2020

Gezinsfotografie | Fotoshoot gezin | Drenthe


Een ontspannen fotoshoot begint bij... jezelf ;-) Klinkt flauw he? Ook niet helemaal waar, want dat begint óók bij mij. Maar hoewel ik natuurlijk mijn best doe voor een fijne sfeer en goede voorbereiding, kun je zelf ook veel doen! Ik zal mijn belangrijkste tips met je delen.


Wat wil je zien?

Ik hou zelf van spontane foto's, waarop je de liefde tussen mensen, tussen ouders en kinderen, terug kunt zien. Je hoeft van mij niet in de camera te kijken, als je van jullie moment samen kunt genieten maak ik de mooiste beelden. En kinderen die een eigen plan trekken? Die horen erbij! Dat geeft helemaal niet. Dan volgen we hun plan en kijken we wat daar voor mooie dingen uitkomen. Zijn dat niet de herinneringen die je wilt vastleggen als we samen op pad gaan voor een fotoshoot? Samen lachen, knuffelen, spelen.


Vijf tips

Dat brengt me bij mijn tips! En die zijn eigenlijk... best simpel ;-) Het mooiste resultaat krijg je op deze manier:

  1. Ontspan

  2. Geniet

  3. Lach

  4. Geniet

  5. Ontspan

Nog een keer flauw? Misschien wel, sorry daarvoor ;-) Maar het is wel belangrijk. Natuurlijk zijn er meer praktische tips, over het tijdstip waar we afspreken, de plek, over wat te eten meenemen of iets om te spelen. Als we een afspraak plannen krijg je van mij een pdf met dat soort informatie.


Maar het begint in je hoofd. Heb niet het gevoel dat kinderen iets moeten van mij, heb niet het gevoel dat je iets niet kunt, niet zo geschikt bent voor foto's of niet weet wat je moet doen. Ik help je natuurlijk, maar het is simpeler dan je denkt: geniet, knuffel, lach, speel, go with the flow. En dan komt het altijd goed!


Met dit gezin was ik in augustus op de heide bij Oosterhesselen. We zochten met de verrekijker naar wilde dieren. Vonden zelfs een boom die behoorlijk goed doorging voor een giraffe en maakte ondertussen mooie foto's, herinneringen voor later.