Zoeken

Burger(meester)

Begin dit jaar deelde de toenmalige burgemeester van Coevorden, Bert Bouwmeester, mee dat hij in de herfst van dit jaar zijn functie als burgemeester wilde neerleggen. Hij wilde niet voor een vierde termijn burgemeester zijn en zijn opvolger genoeg tijd geven om gevonden te worden en te beginnen in zijn of haar nieuwe rol.


Ik ken Bert inmiddels zo'n 11 jaar en een groot deel daarvan werkte ik bij de gemeente en werkten we ook wel eens samen. Toen ik afscheid nam schreef hij dat hij mijn eigenzinnigheid zou missen. Dat is dan een eigenschap die we in elkaar herkennen, want hij kan er ook wat van ;-)


Het idee ontstond om iets te gaan doen met zijn verhaal. Want bijna 25 jaar burgemeester zijn, bijna 18 jaar in Coevorden, waarom is dat leuk? Wat maakt zo'n 24/7 baan de moeite waard? En hoe is het om er mee te stoppen?


Ik vroeg hem of hij mee wilde werken. En hoewel hij de aandacht voor hem als persoon niet zo nodig vond, wilde hij dat wel. Ik interviewde hem thuis, op zijn verjaardag, over zijn tijd als burgemeester en ik was bij allerlei 'laatste momenten' in de laatste maanden voor zijn afscheid.


Het leverde een korte documentaire op van een half uur. Een mix van de laatste maanden en weken van zijn burgemeesterschap en zijn verhaal over de afgelopen jaren. Het was voor het eerst dat ik een wat langere korte documentaire maakte ;-) En het smaakt naar meer! Persoonlijke verhalen op deze manier vertellen, delen, vastleggen voor generaties, ik geniet ervan!


Laat je me weten wat je ervan vond? Vind ik leuk!


Je kunt de video hier bekijken: