Zoeken

Here we go!

In februari 2011 begon mijn stage bij de gemeente Coevorden. Met taart, want ik was een paar dagen later jarig. Ik liep een half jaar stage, werd daarna communicatiemedewerker en eind 2013 communicatieadviseur. Negen jaar heb ik er uiteindelijk gewerkt en het was, wat iedereen je ook wil wijsmaken over ambtenaren en de gemeente, nooit saai. Ik heb ontzettend veel geleerd en gelachen. Maar na mijn verlof in 2018 kon ik mijn draai toch steeds minder goed vinden. Ik was tijdens mijn verlof nog meer met fotografie aan de slag gegaan, met opdrachten voor anderen. En ik voelde de energie verschuiven. Wat werd ik blij van mooie dingen maken en bedenken, van anderen iets geven met waarde.


Vorig jaar was wel duidelijk, ik moest iets gaan veranderen. Op zoek naar de beste volgende stap. Wat wilde ik het liefste? Fotografie, of illustreren, vormgeven? Een combinatie? Voor een bedrijf, of zelf? Voor het ondernemerschap was ik niet zo geschikt, had ik mezelf altijd verteld. Te introvert, te onzeker ook. Maar nu kwam het punt waarop ik kon kiezen om mezelf dat te blijven vertellen, of het gewoon te gaan proberen. Om te kijken hoe ik mijn rust in mijn voordeel kan gebruiken. Hoe mijn neiging om te observeren juist van toegevoegde waarde kan zijn.


Dus was afgelopen donderdag mijn laatste werkdag in dienst van de gemeente. En dat was gek. Dat zou het sowieso zijn geweest, maar nu zag ik de meeste collega's niet meer live en kwamen de borrelnootjes per post voor de digitale borrel.


So, here we go! Alieke Eising Fotografie (wat al een tijd bestond) wordt Alieke Eising - Creatief Beeld. En wat krijg je dan? Een creatieve beeldenmaker met jarenlange ervaring als communicatieadviseur. Een rustige fotograaf die goed kan observeren. Een illustrator en vormgever die snel de essentie ergens uithaalt en dat kan vertalen naar beeld. Een beeldenmaker die met je mee kan denken over hoe, waar en wanneer je die beelden het beste kan delen.


Foto's van je gezin, een persoonlijke kaart, een mooie illustratie, een nieuw logo, vulling voor je social media kanalen, een pakkende profielfoto voor je zakelijke account, een visie-tekening of infographic. Laat me weten wat ik voor je kan betekenen!