Hoe ik werk

20210218%20Zijbaktbrood-011_edited.jpg

Tijd maakt alles beter

 

Een stoofpot, een fles wijn, kaas, een film: ze worden beter met de tijd. Als je ze rust geeft, tijd om te ontwikkelen. Ik ben de rust zelve, dat krijg ik keer op keer terug van anderen, en dat kan ik alleen maar bevestigen. Maar ik werk dus ook het beste in rust. En dat betekent niet dat mijn omgeving stil en bewegingsloos moet zijn. Maar dat ik de rust en de tijd heb om op mijn manier te maken wat ik maak. 

 

Een verhaal wordt beter als ik de tijd neem om rustig met je in gesprek te gaan, en het gesprek de tijd geef om te ontwikkelen. Jou de tijd geef om na te denken. Beelden worden beter als we de tijd nemen om ze te maken. Als we aan elkaar kunnen wennen. Als ik je de tijd geef om jezelf te zijn, om te doen wat je heel graag doet. Als ik de tijd heb om te observeren, in plaats van te regisseren, om te wachten tot het juiste moment. Ik merk steeds weer dat ik mijn mooiste dingen maak als je me de tijd geeft om ‘mijn gang te gaan’. 

 

Daarom kies ik voor een documentaire en verhalende aanpak in mijn werk als fotograaf en videograaf. Een werkwijze die tijd kost, maar ook weer niet, want de tijd die het kost besteed je vooral aan wat je normaal ook zou doen. Het leven met je gezin, het uitoefenen van je werk. 

Lena_lowres-73.jpg

Werken we samen? Verwacht dan geen grote apparatuur of veel spullen. Ik en mijn fullframe systeemcamera, misschien een microfoon, soms een stabilisator. Het biedt mij alles wat ik nodig heb om jouw verhaal te filmen of te fotograferen. Ik zoek naar mooie verhalen die raken, niet naar flitsende moves en special effects. 

 

Ben je iemand die het mooie van iedere dag waardeert? Is een ‘picture perfect’ voor jou vooral een beeld dat laat zien hoe het echt is, met alle emoties die daarbij horen? Ben je een creatieve maker? Iemand die geniet van de natuur, van lekker eten, mooie films en verhalen? Dan kan het zomaar zijn dat mijn manier van werken bij je past. 

 

You have a story to tell, and I’m here to listen.