top of page
20211014_vanBrakelBlog-007.jpg

Dag uit je leven

De meeste van onze dagen zijn eigenlijk heel 'gewoon'. We staan op, maken ons klaar voor school en werk, zorgen voor eten, schone was, schone tanden en gaan weer naar bed. En toch zitten die dagen vol waardevolle momenten. Een onverwachte knuffel, schaterlachen om gekke fratsen, de geur van schone haartjes. Soms moet je er alleen net even op de juiste manier naar kijken. En daar help ik je graag bij.

Je ziet vaak pas hoe waardevol een moment is, als het voorbij is.

Hoe ik je daarbij kan helpen? Door je door mijn ogen (en lens) te laten kijken naar die dagelijkse momenten. Als documentair fotograaf leg ik die graag op een mooie manier vast. Ik kom bij jullie, kijk en loop met jullie mee en leg jullie als gezin vast. Jullie mogen ondertussen de dingen doen die je anders ook zou doen. Samen een spelletje doen, de was opvouwen, lego bouwen, eten koken, tanden poetsen. Ik vraag je niet om te poseren, of iets voor mij te doen. Ik observeer en fotografeer jullie in al je dagelijkse routines, chaos, breakdowns en gezelligheid. 

Wat anderen zeggen

"Een gewone dag uit het leven gegrepen, met het verschil dat Alieke er verbluffende foto's van weet te maken. Ons eigen verhaal vastgelegd zonder het gevoel te hebben gehad dat er een camera op ons gericht was. 

 

Alieke is superfijn in haar omgang en weet een ontspannen sfeer te creëren. We zijn onwijs blij met het resultaat en hebben daarnaast ook een gezellige dag gehad. "

Familie van Brakel

20211014_vanBrakelBlog-028.jpg

Een dag uit je leven in beeld

DITL_AliekeW_lowres-73.jpg

Boek nu, bedank jezelf later

Een foto moet je niet alleen iets laten zien, maar ook iets laten voelen. Je terugbrengen naar een moment. Over kinderen zeggen ze wel eens ‘we only have 18 summers with them’, de tijd gaat soms zo langzaam en tegelijkertijd zo snel. Met documentaire gezinsfotografie kun je de tijd heel even stilzetten. Het leven vastleggen, zo gewoon en bijzonder als het iedere dag is. 

Een cliché, maar: ze blijven niet altijd zo klein. Leg het nu vast en bedank jezelf over tien of twintig jaar dat je mooie beelden hebt van deze periode.

Laat je kinderen zien hoe er voor ze gezorgd werd, van ze gehouden werd. Hoe creatief of grappig ze waren, hoe ze groeiden, leerden en in no-time een enorme puinzooi konden maken of hun neus ophaalden voor gekookte worteltjes. 

Mogelijkheden

3

Dag uit je leven - 3 uur

Ik kom 3 uur lang bij jullie thuis fotograferen. Snel daarna krijg je een eerste preview van een aantal foto's en binnen een paar weken de hele reportage in een online galerij. De foto's kun je downloaden in hoge en lage resolutie.

525,-

6

Dag uit je leven - 6 uur

Ik kom 6 uur lang bij jullie thuis fotograferen. Snel daarna krijg je een eerste preview van een aantal foto's en binnen een paar weken de hele reportage in een online galerij. De foto's kun je downloaden in hoge en lage resolutie.

750,-

+

Album

Wil je de foto's tastbaar maken? Bestel dan ook een 15x20 cm fotoalbum. Hierin passen minimaal 20 foto's uit jullie fotoserie.

In de online galerij kunnen jullie een keuze maken, waarmee ik jullie album samenstel.

vanaf 75,-

Lena_lowres-55.jpg

Wat anderen zeggen

"Het is voor ons een feest van herkenning,

alle blikken en momenten. Bedankt voor deze prachtige en waardevolle foto's!"

Maaike en Matthias

Meer zien

20211014_vanBrakelBlog-041.jpg

Familie van Brakel

DITL_JannaTineke_low-49.jpg

Janna en Tineke

DITLFamWijnholds-21.jpg

Phlyn en Philou

 • Waarom blijf je 3 uur of langer, er gebeurt toch niet steeds iets?
  Nou, er gebeurt meestal meer dan je denkt! Maar een belangrijke reden om langer bij jullie te zijn is dat iedereen tijd heeft om te wennen aan mij en de camera. Ook zijn er dan meer verschillende momenten om te fotograferen, zonder dat je iets hoeft te forceren.
 • Moet ik mijn huis opruimen als je foto’s komt maken?
  Je hoeft helemaal niks, dat is het mooie van documentaire fotografie. Als er een vreemde bij ons komt dan maak ik ook wel een extra rondje door het huis, maar probeer het wel echt te houden. Ik ken bijna niemand die niet een stapeltje ‘dingen’ op de eettafel heeft liggen, of op het aanrecht. Of allebei.
 • Het lijkt me raar om zo lang iemand in huis te hebben. Is dat niet ongemakkelijk?
  Ten eerste: ik bijt niet. Ik ben heel rustig en ik klets niet de oren van je hoofd. Ik vraag jullie ook niet om iets voor mij te doen, je hoeft niet te lachen of te poseren. Wat ik terugkrijg van eerdere klanten is dat het al heel snel vertrouwd voelt. Ik ben er om jullie vast te leggen, niet om vermaakt te worden. Voel je dus ook niet schuldig als je een hele tijd niet tegen me praat omdat de kinderen je aandacht opeisen: dat is precies de bedoeling.
 • Is het de investering waard?
  Dat kan ik natuurlijk niet voor je bepalen, maar ik geloof van wel. We kiezen er vaak op heel bijzondere momenten voor om ons leven te laten vastleggen, of we investeren misschien geld in een fotosessie waarin ‘alles klopt’. En dat mag natuurlijk! Maar het grootste deel van onze tijd besteden we aan heel ‘gewone’ dingen. En juist daarom is ook die tijd het waard om herinnerd te worden. Daar krijg je geen spijt van.
20211014_vanBrakelBlog-019.jpg

Wil je dit ook?

Stuur me dan een bericht via het contactformulier en dan plannen we een afspraak!

bottom of page