top of page
Zoeken

Een verhaal voor altijd

De foto's in deze blog maakte ik al in 2019. Maar ze zijn nu waarschijnlijk nog waardevoller dan toen. Ik maakte ze voor een oud collega van me, Lisette en ik vroeg haar of ik ze met hun verhaal mocht delen. Ze vroeg me in 2019 of ik een Day in the Life wilde fotograferen van haar kinderen, met haar moeder Janna (hun oma) en haar vriendin Tineke. Niet zonder reden, want haar moeder was ziek en er stond haar een flinke operatie te wachten na de zomer. Het kon alle kanten op, maar Lisette wilde graag deze herinneringen vastleggen. We spraken af op de camping waar ze als familie al jaren een chalet hebben, echt een plek die helemaal bij ze hoort. De kinderen kwamen, zoals vaker, een nacht op de camping logeren bij Janna en Tineke.


We hadden een heerlijke middag en avond. Het was prachtig weer. De kinderen waren lekker buiten aan het spelen. Ponyrijden, een dam bouwen in het water, een ijsje eten, op het grote springkussen springen, schommelen. Daarna aten we lekkere macaroni, was er nog animatie en werd het tijd om te slapen.


Hele gewone camping-dingen. Een dag zoals ze die daar regelmatig samen hadden. Maar juist dat, juist daarom, zo waardevol. Een feestje om te fotograferen: de gezelligheid samen, de liefde onderling, een knuffel, een hand.


Ruim een jaar geleden overleed Lisette's moeder. De foto's zijn een herinnering geworden aan wat ze daar samen hebben beleefd. Ze zijn een verhaal dat blijft bestaan, dat je kunt terugkijken en dat je weer even terugbrengt naar die momenten samen.
Comments


bottom of page