top of page
Zoeken

Get Real

Ik ben een beetje verliefd op documentaire fotografie. Ik vind het mooi omdat het mensen meer als zichzelf laat zien, in een situatie die bij ze hoort en bij ze past. En het daagt me uit omdat ik ook niet precies weet wat er gaat gebeuren en er toch mooie beelden van wil maken. De momenten wil vangen die waardevol zijn, die grappig zijn, die later een glimlach op je gezicht brengen, of bij bedrijven laten zien hoeveel tijd of aandacht ergens in gaat.


Het is een soort fotografie waar ik mee in aanraking kwam en vervolgens steeds verder in rolde. Observeren is als introvert een beetje mijn tweede natuur, dus het past goed bij wie ik ben. Het maakt van iets waar ik ook wel eens last van heb juist een kracht.


In de afgelopen maanden volgde ik een training bij Marieke Zwartscholten, een documentair fotografie die ook trainingen, workshops en mentoring aanbiedt op het gebied van documentaire fotografie. De Get Real training. Het leverde me weer mooie inzichten op. Over hoe ik heel wat dingen van nature al doe als ik ga fotograferen, over hoe ik andere dingen nog bewuster kan inzetten om zo weer een stap verder te komen. Over wat ik mooi en belangrijk vind om te laten zien. En over hoe ik naar mijn eigen werk kan en mag kijken.


Een Day in the Life duurt niet altijd een héle dag. Vaak is 4 a 5 uur al heel mooi om belangrijke momenten vast te leggen. Maar na het volgen van de training wilde ik ook graag een keer een Day in the Life van 8 uur maken. Om te kijken hoe ik dan zou werken, wat ik dan tegenkom en wat ik in die tijd kan uitproberen en leren.


En daarvoor was ik welkom bij de familie van Brakel. Bianca noemde het liefkozend haar 'Bende van Ellende' ;-) En het werd inderdaad een vrolijke en dynamische dag met haar, haar man en hun twee kinderen.


Het eerste deel van de training zit er op en krijgt nog een vervolg, maar voor nu geniet ik er vooral van om verder in de documentaire fotografie te duiken.


Heb je ook interesse in een Day in the Life? Let me know! Ik kan een beperkt aantal sessies doen in een jaar, omdat het vaak het handigste is op dagen in het weekend en ik dan natuurlijk ook graag bij mijn eigen gezin ben :)


Kijk je mee?
Comentários


bottom of page