top of page
Zoeken

Rondje Ierland

Ik ga niet op vakantie om te fotograferen, maar ik fotografeer wel heel graag op vakantie. En hoewel de vakantie natuurlijk juist niet over mijn werk gaat, heb ik toch weer een fotoblog gemaakt van onze reis. Want het zegt wel iets over hoe ik de manier waarop ik de dingen om me heen vastleg. En als ik je inspireer om ook eens naar Ierland te gaan, dan is dat een mooie bonus. Want wat ons betreft: doen!


Na Zuid-Engeland in 2017 en Schotland in 2018 stond Ierland eigenlijk al op ons lijstje als een volgende vakantiebestemming. In 2019 kozen we nog een keer voor het zuiden, maar in 2020 wilden we waarschijnlijk in het Noorden blijven. Dat bleven we zeker, maar dan nog iets dichter bij huis ;-)


In 2021 mocht je wel naar Ierland, maar niet naar Engeland, dus dat maakte de route wat lastiger. En nu kon het dan alsnog! Bijna drie weken waren we onderweg, we maakten bijna het klokje rond in Noord-Ierland en Ierland en reden een flink stuk van de Wild Atlantic Way. We zagen Belfast en Dublin, de Giant Causeway, de Cliffs of Moher, toffe musea, prehistorische vindplaatsen, kastelen, het Tayto-pretpark en veel mooie natuur.


Dit was globaal onze route:
Op de heenweg namen we twee keer de nachtboot. Eerst van Rotterdam naar Hull, toen staken we Engeland over en waren een middag in Liverpool, en daar namen we die avond de volgende nachtboot naar Belfast. Vervolgens zijn we via allerlei verschillende accommodaties tegen de klok in grofweg langs de kust gereden tot we weer in Dublin waren. Daar staken we met de snelboot over naar Holyhead, reden richting Cambridge voor een nacht hotel en een ochtend in de stad, en die middag naar Dover voor de boot naar Calais.


En dan nu een kijkje in onze reis, enjoy!